Bunun için Twitter Insights duyurulmuştu fakat tam manasıyla tek başına etkili olamadı. Ardından ise Microsoft devreye girerek yapay zeka kısmından Tay isimli bir robotu Twitter üzerinden devreye soktu. Fakat o kadar geniş bir kitlenin içerikleri arasında bu tip sözlü hakaretler ve tacizler vardı ki yapay zekanın nitelikleri yetmedi.
Bu noktada Tay isimli robotun geri çekilmesiyle birlikte Twitter ile IBM ortaklığı doğmuş oldu. Şimdiye kadar IBM tarafından geliştirilmiş olan Watson ismini verdikleri yapay zekanın kullanım alanları son derece genişti. Bunu sektör bazında incelediğimizde eğitim, sağlık ve mühendislik gibi dallar karşımıza çıkabiliyor.
Watson Twitter üzerinde bulunan troll hesaplarla mücadele etmek için kullanılabilecek. Ancak yapılan açıklama tamamıyla spam engelleme yönünde oldu. Önceliğin küfür, hakaret, kişisel haklara saldırı, özgürlükleri hiçe sayan ve ayrımcı ifadeler kullanan Twitter kullanıcılarında olduğunun altı çizildi.
Yapay zeka sayesinde bu tip gönderiler anında tespit edilip gizlenecek. Gizleme işleminin ardından ise müdahale edilerek hesaplar askıya alınacak. Öncesinde süreli cezalar sonrasında tekrarı halinde ise tamamıyla hesap blokajı etkin olacak.
Troll hesaplar yani yumurta hesaplar içinse Twitter Watson isimli yapay zekadan oldukça faydalanabilecek. Önümüzdeki süreç yapay zekanın bu kez ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gösterecek.