Amerikan Havacılık ile Uzay Dairesinin (NASA) Satürn’ü keşif uydusu olarak bilinen Cassini, gezegene ait aydınlanma çizgisini detaylı bir şekilde fotoğrafladı.
NASA’ya ait olan internet sitesi içerisinde yayınlanan fotoğraf karesinin görüntüsünde, aydınlanma ile ilgili çizginin ekvatoral eksen içinde, gezegenin halkalarına düşey bir şekilde eğik açı ile çekildiği de görülmekte.
Gezegenin karanlığın içinde kalan kısmından, ters ışıkta çekilmiş olan fotoğraf karesi içerisinde ise, Satürn’e ait olan halkalar karanlık olan bir bant gibi ön planı tamamen kaplamakta.
İnternet sitesi içerisinde yer alan özel bir bilgide ise, bu fotoğrafın 31 Mart 2017 tarihi içerisinde, Satürn gezegenine yaklaşık olarak 1 milyon kilometrelik bir mesafeden çekilmiş olduğu da açık bir şekilde belirtildi. Satürn gezegeni içerisindeki bir gün ise tam olarak 10 saat 42 dakika sürmekte.
NASA’nın ise Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve de İtalyan Uzay Ajansları ile ortak projesinden olan Cassini misyonu ise, NASA’ya ait olan California’da bulunan Jet İtki Laboratuvarının tarafından yürütülmeye devam ediliyor. Bu araca ait olan görüntüleme sistemleri de Colorado’da yer alan Uzay Biliminin Enstitüsü tarafından düzenli bir şekilde kontrol edilmeye devam ediliyor.. NASA Satürn gezegeninin yanı sıra Mars gezegeni ile ilgili araştırma çalışmalarına da hiç bir şekilde ara vermeden kesintisiz bir şekilde devam ediyor.