İngiltere’de yer alan Bristol kenti içerisinde bilim adamları idrar ile elektrik enerjisi üretebilen bir sistemi geliştirmeyi başardı. Sistem ile birlikte yavaş bile olsa cep telefonu şarj edilebilmekte.
Bu sistem ile beraber, cep telefonları yavaş bir şekilde de olsa şarj edilebilmekte, akıllı olan ekranlar çalıştırılabilmekte ve de seyyar tuvaletler çok rahat bir şekilde aydınlatılabiliyor.
Bristol Robotics isimli şirketinin tasarlamış olduğu bu sistemde elektro-aktif mikroorganizmalar ile dolu silindirler yer alıyor.
Mikroorganizmalar ise, atık su ve de idrarda yer alan bakteriler ile besleniyor.Bu esnada ise elektronlar açığa çıkmakta. Sistem ise, İngiltere’de bu hafta gerçekleştirilmiş olan Glastonbury Müzik Festivali’ne gönderildiği açıklanan bazı seyyar tuvaletler üzerinde denenecek.
Bilim insanları son zamanlarda yapmış oldukları buluşlar ile teknoloji konusunda insan yaşamını daha da kolaylaştırmayı başardılar. Akıllı telefon sahiplerinin en büyük sorunlarından biri olan şarj için yeni yöntem arayışları ise hiç bir şekilde hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ise daha uzun şarj tutan bataryalar üzerinde çeşitli testler yapılmaya başlanmış idi. Bilim insanları insan yaşamını basitleştirebilecek ve telefon kullanımını daha da fazla sağlayabilmek adına şarj ile ilgili yeni çalışmalarını yapmaya devam ediyorlar. Glastonbury Müzik Festivali’nde denenecek olan bu cihazların akibetinin ne olacağı ise daha sonrasında açık bir şekilde duyurulacak.