Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TBMM Yeni Haftada Önemli Kanun Değişikliklerini Masaya Yatıracak

TBMM Yeni Haftada Önemli Kanun Değişikliklerini Masaya Yatıracak

haberci haberci -

9. Yargı Paketi Sesli, Yazılı ve Görüntülü Hakaret Suçlarını Düzenliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada önemli kanun değişikliklerini masaya yatıracak. Meclis gündemindeki en önemli konulardan biri, 9’uncu yargı paketi olacak. Bu paket kapsamında, sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçları ‘uzlaştırma’dan çıkarılıp ‘ön ödeme’ kapsamına alınacak. Ayrıca, bu tür hakaret suçlarında şikayet süresi de 2 yılla sınırlandırılacak. Böylece, istismarın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bütçe Maratonu Başlıyor

Meclis, bütçe maratonuna da start verecek. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 22 Ekim Salı günü toplanacak ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bütçenin sunumunu yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, 30 Ekim Çarşamba günü bütçenin geneli üzerinde görüşmeler gerçekleştirecek. Daha sonra ise belirlenen takvime göre bakanlık ve kurumların bütçeleri ele alınacak.

Noterlik Kanunu Değişikliği Görüşülecek

Meclis Adalet Komisyonu ise Salı günü toplanacak ve noterlik kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ele alınacak. Bu düzenlemelerle noterlik işlemlerinde önemli değişikliklerin gündeme geleceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar