Samsung Galaxy S26 kullanıcıları için müjdeli haber! Durum çubuğunda anlık ağ hızı göstergesi, One UI 9 ve Good Lock uygulaması ile artık mümkün.
Samsung’un Galaxy akıllı telefonları, uzun süredir birçok Android cihazda bulunan bir özelliği kullanıma sundu: durum çubuğunda anlık ağ hızı göstergesi. Bu özellik, daha önce üçüncü taraf uygulamalar veya cihazın rootlanmasıyla mümkün olurken, artık Samsung’un Good Lock uygulaması içindeki QuickStar modülü ile erişilebilir hale geldi.
Samsung kullanıcıları, Galaxy telefonlarında anlık ağ hızı göstergesini elde etmek için daha önce farklı yöntemlere başvuruyordu. Bu yöntemler arasında üçüncü parti uygulamalar kullanmak veya cihazı rootlamak yer alıyordu. Ancak, Android 17 tabanlı One UI 9 işletim sistemi ile bu durum değişti. QuickStar modülü aracılığıyla sunulan bu özellik, şu an için yalnızca One UI 9 ile uyumlu.
Özelliğin daha eski One UI sürümlerinde desteklenip desteklenmeyeceği henüz bilinmiyor. One UI 9 beta sürümü şu anda sadece altı ülkede Galaxy S26 serisi telefonlarda kullanılabiliyor. Bu özelliği kullanmak isteyen Galaxy S26 serisi kullanıcılarının, öncelikle Google Play Store veya Samsung Galaxy Store üzerinden Good Lock uygulamasını yüklemeleri gerekiyor.
Ağ hızı göstergesini aktif hale getiren QuickStar sürümü 15.7.00.27’dir. Bu sürüm Galaxy Store’da bulunmuyorsa, kullanıcılar APK dosyasını indirerek manuel kurulum yapabilirler. Kurulumun ardından, Good Lock uygulamasını açıp ‘Plugins’ bölümünden QuickStar’ı seçerek ‘Visibility of indicator icons’ (Gösterge simgelerinin görünürlüğü) altındaki ‘Network Speed’ (Ağ Hızı) seçeneğini etkinleştirmeleri yeterli olacaktır. Bu adımların ardından anlık ağ hızı göstergesi, ekranın sağ üst köşesinde görüntülenecektir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]