Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Yenidoğan Çetesine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Yenidoğan Çetesine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

haberci haberci -

Somut Delillerle Yenidoğan Çetesinin İzini Sürdüler

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AA Editör Masası’nda yenidoğan çetesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, 27 Mart tarihinde CİMER’e yapılan bir ihbarla başlayan süreci detaylarıyla anlattı. İhbarın ardından 5 Mayıs’ta emniyetin devreye sokulduğunu belirten Bakan Memişoğlu, 20 Haziran 2023 tarihinde Cumhuriyet Başsavılığı’ndan teknik ve fiziki takip için izin alındığını ifade etti. Yaklaşık 300 kişinin dinlendiği bu süreçte işbirliği içinde hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Memişoğlu, olağanüstü denetimlerin 25 Eylül’de gerçekleştirildiğini söyledi.

Özel Sağlık Tesislerinin Denetimleri Revize Edilecek

Bakan Memişoğlu, yenidoğan çetesine yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra özel sağlık tesislerinin denetimlerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Özel sağlık tesislerinin denetimlerinin revize edileceğini ve bu konuda yeniden bir yapılanmaya gidileceğini duyurdu. Sağlık Bakanı, yenidoğan çetesiyle mücadelede kararlı olduklarını ve halkın sağlığını korumak adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Bu açıklamalar, yenidoğan çetesiyle mücadelede atılan adımların detaylarını aydınlattığı gibi, sağlık sistemindeki denetimlerin güçlendirileceğine dair umut verici bir adımı da içermektedir. Bakan Memişoğlu’nun açıklamaları, toplum sağlığının korunması ve suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini göstermektedir.

İlgili Yazılar