MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD Genel Kurulu’nda ve muhalefet partilerinin muhtemel cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli’nin o ifadeleri:
TÜSİAD Eleştirisi
Bahçeli, TÜSİAD’ın başkanı ve yüksek istişare konseyi başkanının ülke gündemini meşgul edecek şekilde sivri eleştirilerde bulunduğunu belirtti. TÜSİAD’ın vesayetçi sancılarının tekrar nüksettiğini ifade etti. 1971’den bu yana siyaseti yönlendirmeye çalışan TÜSİAD’ın hükümetlere meydan okuyarak karanlık dönemlerde rol aldığını vurguladı.
Muhalefet ve Cumhurbaşkanı Adaylığı
Bahçeli, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adayı üzerine yaşanan tartışmalara da değindi. CHP’yi rehin almış bir Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda sıcak tartışmaların yaşandığını belirtti. TÜSİAD’ın da bu sürece dahil olarak muhalefeti konsolide etme arayışında olduğunu ifade etti.
Şeffaflık ve Demokrasi Vurgusu
Bahçeli, TÜSİAD Başkanı’nı şeffaf ve demokrat olmaya çağırarak, gizli kapaklı ilişkiler yerine şeffaflığı tercih etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca TÜSİAD’ın ekonomik vizyon yerine siyasi hedeflere yönelmesini eleştirdi ve TÜSİAD’ın operasyonlarının hukuksuz ve anti demokratik olduğunu savundu.
Bahçeli’nin açıklamaları, TÜSİAD’ın siyasi ve ekonomik rolünü sorgularken, muhalefet partilerinin tutumunu da eleştiren bir çerçeve çiziyor.