Karşıyaka Spor Kulübü’nde Borçlar Artarak Devam Ediyor
Karşıyaka Spor Kulübü, yıllardır Süper Lig ve Avrupa’da iddialı bir kulüp olmasının yanı sıra rezerv ve altyapı takımlarıyla farklı liglerde mücadele ediyor. Voleybolda Kadınlar 1. Lig ve 2. Lig’deki temsilcileriyle üst liglere yükselmeyi hedefleyen kulüp, futbolda ise 6 yıldır TFF 3. Lig’den çıkmak için çaba sarf ediyor. Ancak, 30 Nisan tarihine kadar olan borçlarının 400 milyon TL sınırını aştığı ortaya çıktı.
Yönetim ve Camia Borçlarla Mücadele Ediyor
Karşıyaka Spor Kulübü’nde borç yükü her yıl artarken, kulübün önünde FIFA yaptırımı bulunan eski yabancı futbolcu alacaklarını temizleyip, transfer yasağını kaldıran yönetim, çeşitli mali sorunlarla karşı karşıya. Kulüpte vergi, SGK, FIBA, futbol ve basketbol takımlarının alacaklarıyla borçlar her geçen yıl katlanıyor. Bu durumda kulüp, gelecek yıllarda sürdürülebilir bir mali yapı oluşturmayı hedefliyor.
Yönetimden Bağış ve Mali Destek
Karşıyaka’da kulübe mali destek veren yöneticiler, önceki yıllarda kulübe verdikleri paraları bağışlama kararı aldı. Başkan İlker Ergüllü ve 2. Başkan Mustafa Karabağlı başta olmak üzere yöneticiler, kulübe bağış yaparak destek oldular. Ayrıca, kulübe maddi katkı sağlayan camianın önemli isimleri de desteklerini esirgemediler. Eski başkan Turgay Büyükkarcı, kulübe olan borcu karşılığında reklam verirken, Nazım Torbaoğlu ise 4 milyon 158 bin TL bağış yaptı.
Gelecek İçin Yeni Adımlar
Karşıyaka Spor Kulübü, önümüzdeki yıllarda gelirleriyle kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapı oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, 29 yıllık kiralama süreci sona eren Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri konusunda sorunların çözümü için çalışmalar yapılıyor. Yönetim, kulübü mali açıdan güçlendirmek ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak adına adımlar atmayı sürdürecek.