Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’da Özel Hastanelerde İddialı Skandal

İstanbul’da Özel Hastanelerde İddialı Skandal

haberci haberci -

İddianame Detayları Ortaya Çıktı

İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışanlarla iş birliği yaparak bebek acil hastalarını önceden belirlenen hastanelere sevk edip ölümlerine neden oldukları suçlamasıyla 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan 1399 sayfalık iddianame, korkunç detayları ortaya çıkardı.

Diploması Askıda Olan Doktorun İfadesi

Tape kayıtlarında diploması askıda olan bir doktorun obezite ameliyatı yaptığı hastanın ölümüne ilişkin çarpıcı detaylar bulundu. Şüpheli Murat Mantuş’un görüşmelerinde, doktorun ameliyat sonrası hastanın durumunu umursamadığına yönelik konuşmalar yer aldı.

Para Teklifleri ve Usulsüzlükler

İddianamede, hastane içinde yaşanan usulsüzlükler ve para tekliflerine dair şüpheliler arasında geçen görüşmelere de yer verildi. Bir doktora ameliyata katılması karşılığında para teklif edildiği ve doktorun usulsüz işlemlerle hastaların hayatlarını tehlikeye attığı belirtildi.

Meslekten Men ve İfade

Doktor E.V’nin iddiaya ilişkin ifadesine de yer verilen iddianamede, meslekten men cezası almasına rağmen ameliyatlara devam ettiği ve soruşturmayı engellemeye çalıştığı iddia edildi. E.V’nin meslekten men cezasının devam ettiği dönemde aktif olarak hastaları yönlendirdiği ve ameliyatları izlediği belirtildi.

Bu skandal olayın yargı süreci devam ederken, hastaların hayatlarının haksız kazanç uğruna tehlikeye atılması büyük yankı uyandırdı. Önümüzdeki günlerde davanın detayları ve suçlamaların ne kadarıyla ilgili net bilgiler ortaya çıkacak.

İlgili Yazılar