İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’tan Açıklama
İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç , Polis Şiddetine Tepki Gösterdi.
Polis Şiddeti İle İlgili Açıklamalar
İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklamada, Avukat Şehnaz Altunkaya ve Avukat Bahtiyar Kandeğer’in maruz kaldığı polis şiddeti kınandı. Açıklamada, olayın öğrenilmesinin ardından Avukat Hakları Merkezi’nin meslektaşlarla iletişime geçtiği ve gerekli destek sağlandığı belirtildi.
Şüpheli Polisler Hakkında Etkin Soruşturma Talebi
İstanbul Barosu , şiddet uygulayan polis memurları hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi ve hak ettikleri haberlermersin.com cezayı almaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu tür eylemlere karşı önlem alınması gerektiği hatırlatıldı.
ÇHD: İşkence İle Mücadeleye Devam Edilecek
ÇHD İstanbul Şubesi ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işkenceye karşı mücadelelerine devam edeceklerini ve savunmaya yönelik saldırılara karşı meslektaşlarıyla dayanışmaya devam edeceklerini açıkladı.