SON GELİŞME
--:--:--

iPhone 18 Öncesi Apple’ın İndirim Talebi CXMT Tarafından Reddedildi

Apple’ın iPhone 18 için DRAM tedarikinde Çinli CXMT’den istediği indirim talebi reddedildi. Bu durum, bellek piyasasındaki güç dengesini gösteriyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
iPhone 18 Öncesi Apple’ın İndirim Talebi CXMT Tarafından Reddedildi

Apple’ın yeni nesil iPhone 18 serisi ve iPhone Ultra modelleri için DRAM tedarikini güvence altına alma çabaları kapsamında Çinli bellek üreticisi CXMT’den istediği indirim talebi reddedildi. Bu gelişme, küresel teknoloji devinin yeni telefonlarının tanıtımına haftalar kala bellek tedarik zincirindeki önemli bir durumu ortaya koydu. CXMT, Apple’ın yüksek hacimli alımına rağmen mevcut piyasa fiyatlarını koruduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasının dikkatini çeken gelişmede, Apple’ın yeni nesil iPhone’lar için öncelikli DRAM tedarikçisi Micron olarak öne çıkıyor. Şirket, LPDDR5X belleklerini çeşitli cihazlarında kullanıyor. SK Hynix ve Samsung da Apple’ın önemli DRAM tedarikçileri arasında yer alıyor.

CXMT’nin İndirim Talebini Reddetme Gerekçesi

Apple’ın mevcut ürünlerinde ve gelecekteki iPhone modellerinde kullanmayı planladığı LPDDR5X bellekler için Çinli bellek üreticisi CXMT ile de temas kurduğu öğrenildi. Apple, yüksek hacimli alım yapma planıyla daha düşük bir fiyat teklif etti. Ancak, CXMT bu indirim talebini kabul etmediğini bildirdi. Bu durum, bellek üreticilerinin tedarik zincirindeki pazarlık gücünü artırdığını gösteren önemli bir emsal teşkil ediyor.

Sektör kaynaklarına göre, CXMT’nin ürettiği DRAM miktarı, Çinli hyperscaler şirketler, neo bulut sağlayıcıları ve yapay zeka laboratuvarları gibi yerel müşteriler tarafından tamamen satın alınıyor. Bu durum, CXMT’nin Apple gibi büyük bir alıcıya dahi indirim yapma gereği duymadan mevcut piyasa fiyatlarından ürün sunabilmesini sağlıyor. CXMT’nin üretim kapasitesinin büyük bölümü halihazırda Çinli müşterilere ayrılmış durumda.

Apple’ın CXMT tarafından sunulan mevcut piyasa fiyatlarını kabul edip etmediği henüz kamuoyuna açıklanmadı. Analistler, DRAM arzının gelecek yıl daha da daralmasını bekliyor. Bu durum, bellek üreticilerinin tedarik zincirindeki pazarlık gücünü gelecekte de artırabileceğine işaret ediyor.

Benzer Haberler
Apple A20 Pro’nun GPU’su İlk Kez 7 Çekirdeğe Ulaşabilir
Apple A20 Pro’nun GPU’su İlk Kez 7 Çekirdeğe Ulaşabilir
Donmuş Gök Cisim Kuyruklu Yıldıza Dönüşüyor İlk Kez Görüntülendi
Donmuş Gök Cisim Kuyruklu Yıldıza Dönüşüyor İlk Kez Görüntülendi
Nükleer Teknolojilerde Genç Mühendisler TEKNOFEST’te Yarışacak
Nükleer Teknolojilerde Genç Mühendisler TEKNOFEST’te Yarışacak
TÜBİTAK Ankara Kocaeli ve Bursa İçin 660 Personel Alımı Yapacak
TÜBİTAK Ankara Kocaeli ve Bursa İçin 660 Personel Alımı Yapacak
TEKNOFEST Nükleer Teknoloji Yarışması Finalistleri Belli Oldu 42 Takım Yarışacak
TEKNOFEST Nükleer Teknoloji Yarışması Finalistleri Belli Oldu 42 Takım Yarışacak
Nvidia DLSS 5 Teknolojisi 3 Eylül’de Lansman Yapacak RTX 50 Serisi ile Geliyor
Nvidia DLSS 5 Teknolojisi 3 Eylül’de Lansman Yapacak RTX 50 Serisi ile Geliyor
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO BİLGİ 'de saklıdır.