İddianameler Hazırlandı, Tahliyeler ve Cezalar İsteniyor
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili 6’sı tutuklu 15 şüpheli hakkında iddianameler hazırlandı. İddianamelerde, Güran’ı arama çalışmalarını aksatan şüphelilerin suçlu kayırmakla suçlandığı belirtildi.
Tahliyeler ve Yeni Gelişmeler
Narin Güran’ın yengesi ile amcasının işçisi olan 16 yaşındaki R.A’nın tahliyesine karar verildi. Ancak, 6’sı tutuklu 3’ü çocuk 15 şüpheli hakkında, ‘suçluyu kayırmak’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Tahliye edilenler arasında Hediye Güran ve amca Salim Güran’ın işçisi de bulunuyor.
Avukatların Talepleri
Tutuklu şüphelilerden Hediye, Maşallah ve Fuat Güran ile Muhammed Kaya’nın avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Güran ailesinin avukatlarından Mustafa Demir, kardeşler hakkında suçluyu kayırma suçundan iddianame hazırlandığını ve TCK’nin ilgili maddesi gereğince ceza hükmünün olmayacağını belirtti. Demir, müvekkillerinin tahliye talebini mahkemeye sunacaklarını açıkladı.
Bu gelişmelerin ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamelerde, 6’sı tutuklu 3’ü çocuk 15 şüpheli hakkında suçluyu kayırma suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Soruşturma, mahkemelerdeki incelemelerin devam ettiği bilgisi verildi.