Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Faye’yi Ankara’da Ağırlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Faye’yi Ankara’da Ağırlıyor

haberci haberci -

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye ile Görüşecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’yi Ankara’da ağırlamaya hazırlanıyor. İki lider, Beştepe’deki resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı Düzenlenecek

Görüşmelerin ardından Türkiye ile Senegal arasında yapılacak anlaşmaların imzalanacağı bir tören düzenlenecek. Ayrıca, iki ülkenin liderleri ortak bir basın toplantısı yapacaklar. Bu toplantıda, yapılan görüşmeler ve alınan kararlar hakkında bilgi verilecek.

Resmi Akşam Yemeği Düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk Senegal Cumhurbaşkanı Faye onuruna bir resmi akşam yemeği verecek. Bu yemekte, iki ülkenin liderleri ve heyetleri bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklar.

Bu ziyaret, Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve işbirliğinin artmasına katkı sağlayacak. Her iki ülkenin de karşılıklı çıkarları doğrultusunda atılacak adımların ele alınacağı bu görüşme, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile olan ilişkilerini daha da derinleştirmeyi hedefliyor.

İlgili Yazılar