Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ankara’da Ebru Güneş Konseri İddiaları: Yeni Bir Tartışma Başladı

Ankara’da Ebru Güneş Konseri İddiaları: Yeni Bir Tartışma Başladı

haberci haberci -

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ebru Güneş Konseri İddiaları

Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Ebru Güneş’e Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 69 milyon lira verildiği iddiası, Türk siyasetinde yeni bir tartışma başlattı. Bu iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek İçişleri Bakanlığı’na müzekkere yazdı ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından 2 müfettiş görevlendirildi.

Soruşturma ve Açıklamalar

Başsavcılığın incelemelerinin ardından adli soruşturma başlatılacağı öğrenilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya olan borcunun 7 ayda 4,5 milyar TL’den, eylül ayı itibarıyla 8,8 milyar TL’ye yükseldiği de açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise iddialara yanıt vererek, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin incelemelerinin devam ettiğini ve herhangi bir yeni durumun olmadığını belirtti. Yavaş, hesap verebilirlik konusunda kendilerine kimse üstün olmadığını ve suçu olan varsa cezasını çekeceğini vurguladı.

Ebru Güneş Konseri Detayları

Yavaş, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunarak Ebru Güneş’e ödenen paranın 4 milyon 750 bin lira olduğunu ve iddiaların algı operasyonu olduğunu savundu. Faturalandırılan tutarın 44 milyon 937 bin lira olduğunu belirten Yavaş, konser organizasyonunda çalışanların sayıları ve detaylarıyla ilgili bilgiler verdi.

İlgili Yazılar