SON GELİŞME
--:--:--

Son Dakika: İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Kahramankazan Saldırısı Açıklamaları

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TUSAŞ Saldırısını Değerlendirdi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde gerçekleşen hain terör saldırısının ardından TUSAŞ’a ziyarette bulundu ve saldırıyla ilgili önemli detayları paylaştı. Yerlikaya’nın Açıklamalarından Öne Çıkanlar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, saldırı 15:26’da gerçekleşti. TUSAŞ’ın nizamiyesine gelen iki terörist, ellerinde silah olmadığı halde masum insanlara ateş açtılar. Olay sırasında…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Son Dakika: İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Kahramankazan Saldırısı Açıklamaları

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TUSAŞ Saldırısını Değerlendirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde gerçekleşen hain terör saldırısının ardından TUSAŞ’a ziyarette bulundu ve saldırıyla ilgili önemli detayları paylaştı.

Yerlikaya’nın Açıklamalarından Öne Çıkanlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, saldırı 15:26’da gerçekleşti. TUSAŞ’ın nizamiyesine gelen iki terörist, ellerinde silah olmadığı halde masum insanlara ateş açtılar. Olay sırasında Atakan Şahin adlı şehit, makineli tüfeğe rağmen teröristlere karşı koymaya çalışarak kahramanlık gösterdi.

Kadın terörist yaralandıktan sonra kendini patlatırken, 10 dakika içinde jandarma ve emniyet birimleri olay yerine intikal etti. Özel harekat ve jandarma birimlerinin yanı sıra hava unsurları da bölgeye sevk edildi.

Erkek teröristin binaya girdiği bilgisini alan ekipler, büyük bir cesaret göstererek binaya müdahale etti. Terörist panikleyerek el bombası attı ancak güvenlik güçleri hazırlıklıydı. Rehin alma iddialarını da yalanlayan Yerlikaya, teröristin sonunda intihar ettiğini aktardı.

Sonrasında Mardin’de de terörle mücadele devam etti ve 2 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 176 şüpheli gözaltına alındı.

Görüntüler ve Kimlikler Ortaya Çıktı

Saldırı öncesi teröristlerin ilçe merkezindeki görüntüleri güvenlik kameralarına yansırken, saldırganların kimlikleri de belirlendi. Erkek teröristin PKK üyesi ‘Rojger’ kod adlı Ali Örek, kadın teröristin ise PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi.

Bu gelişmelerle beraber İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları, terörle mücadelede gösterilen kararlılığı ve cesareti vurguladı.

Yazan: [Yazarın Adı]

Benzer Haberler
Emin Can Çelen Kimdir? Hayatı ve Uzmanlık Alanları
Emin Can Çelen Kimdir? Hayatı ve Uzmanlık Alanları
IT Kuyruğunda Beklemeden Kendi Uygulamanızı Siz Yapın Power Apps Bunu Mümkün Kılıyor
IT Kuyruğunda Beklemeden Kendi Uygulamanızı Siz Yapın Power Apps Bunu Mümkün Kılıyor
Profesyonel Şehirlerarası Nakliyat Hizmetleri
Profesyonel Şehirlerarası Nakliyat Hizmetleri
Elit Gençler Koleji Öğrencisi Uluslararası Matematik Olimpiyatı Finalinde
Elit Gençler Koleji Öğrencisi Uluslararası Matematik Olimpiyatı Finalinde
iPhone’da Bilinmeyen Numara Sorunu İçin Sessiz Ama Etkili Çözüm
iPhone’da Bilinmeyen Numara Sorunu İçin Sessiz Ama Etkili Çözüm
En Uygun Ofis Taşıma Fiyatları İstanbul
En Uygun Ofis Taşıma Fiyatları İstanbul
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO BİLGİ 'de saklıdır.