Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. PAKİSTAN’A TÜMSİAD ÇIKARTMASI

PAKİSTAN’A TÜMSİAD ÇIKARTMASI

admin admin -

TÜMSİAD üyesi iş adamlarının iş seyahati kapsamında Lahor Ticaret ve Sanayi Odası (LCCI), Pencap Turism Geliştirme ofisi (TDCP), Pencap İş ve Yatırım Geliştirme Ofisi (PBIT) Pakistan İş Geliştirme Ofisi (TDAP) gibi Pakistan’ın önde gelen Sanayi ve Ticaret Odaları ve İş Dünyası Kuruluşları gezi kapsamında ziyaret edildi. Pakistanlı iş dünyasının mevcut teknoloji, yatırım ve ticaret olanaklarının görüşülme fırsatının bulunduğu ziyaretlerde geleceğe yönelik işbirliği alternatifleri görüşüldü.

Uluslararası yatırımcıların bir araya geldiği fuarın açılışında konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar DOĞAN, fuarın Türk-Pakistan ticaretini daha üst seviyelere çıkaracağını belirterek ‘’Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk karşılıklı alt yapı geliştirme projeleri, taşımacılık projeleri, ticaret, yatırım ve daha birçok karşılıklı alışverişle yıllarca kendini ispatlamıştır. Türk iş adamları olarak IBCE 2017’yı işbirliğimizin daha üst seviyeye çıkartılması için önemli platform olarak görmekteyiz.’’ dedi.

İki Ülke Arası Ticaret Hacmi 600 Milyon Dolar

İki ülkenin şu an 600 milyon dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu ancak bunun sahip olunan potansiyeli yansıtmadığını vurgulayan DOĞAN, ‘’İş adamlarımız tekstil, ulaşım, konut, turizm gibi sektörlerde iş ve yatırım imkânlarını değerlendirmekte. Ancak mevcut 600 milyon dolarlık dış ticaret hacmi Türkiye ve Pakistan’ın sahip olduğu potansiyelin altında kalıyor. IBCE 2017 gibi uluslar arası iş dünyasını bir araya getiren fuarlarla, iş seyahatleriyle ve STK’ların ortak çalışmalarıyla bu ticaret hacmi istenen seviyelere çıkarılacaktır. Bizler de TÜMSİAD olarak bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz Nisan ayında iki ülke Bakanlarının katılımıyla Pakistan TÜMSİAD şubemizi kurduk. Şimdiden 200’e yakın üyemiz bu doğrultuda faaliyetlerimizi gerçekleştiriyor.’’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ise konuşmalarında “Ziyaretimde gördüm ki iki ülke arasında ilişkiler ve dostluk; ekonomik ve stratejik işbirliği geliştirmek için güzel bir zemin oluşturmaktadır. Bu zemini doğru kullanıp iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirip teknoloji tarnsferine imkan veren yatırımlara yönelmeliyiz.

IBCE 2017 gibi organizasyonların bu amaca hizmet etme vasfı ile daha sık düzenlenmesi gerekiyor. İş adamları bir araya gelip fikirleri paylaştıkça, birbirlerini daha iyi tanıma imkanı buluyorlar. İnsanlar birbirlerini daha iyi tanıdıkça aralarında güven iklimi oluşuyor. Güven ise ticaretin gelişmesi için olmazsa olmaz bir etkendir. İşte bu tarz fuar ve organizasyonlar güven tesis etmeleri sebebiyle büyük önem taşımaktadır.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir