Bütün üzerinde gençleri ve de çocukları hedef almış bulunan Mavi Balina isimli oyunu ülkemizde de pek çok intiharın nedeni olarak görülmekte. Oyunun geçmiş olduğumuz gün bir can daha almasından hemen sonra ülkemiz içerisinde yetkililer hemen harekete geçti.
Dünya çapında 142 tane intihar vakasına sebep olarak gösterilmiş bulunan Mavi Balina oyunu, en son Ordu ilinde yer alan Altınordu ilçesindeki 17 yaşında bulunan bir can aldı. Bunun üstüne harekete geçmiş bulunan Türkiye Cumhuriyeti, bu oyuna da adeta bir savaş açtı.
Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte İçişleri Bakanlığı ve de Bilgi Teknolojileri ile İletişim Kurumu (BTK) tarafından Mavi Balina isimli oyununa karşı 3 koldan özel çalışma başlatıldı. Bunların yanında Emniyet Genel Müdürlüğü de oyunla bağlantılı bulunanları takibe alacak olduğunu duyurdu.
Ulaştırma, Denizcilik ile Haberleşme Bakanı görevinde bulunan Ahmet Arslan, oyunun kişilerin arasında paylaşılmış linkler ile yayılmakta bulunduğuna dikkatleri çekerken velileri ise bu tarzdaki tehlikelere karşı bilinçli bulunulması ve ailelerin çocuklarının internet kullanımlamalarını denetlemesi husunda uyardı.
Oyunun içine düşmüş olan kişileri bir takım tehditler ile korku ve de şiddet temalı görevlerin yapılmasına zorlanır iken ruh sağlığının bozulabilmesi hedeflenmekte. Sonucunda ise kişileri intihara sürüklemekte olan oyunu yönetenlere de çok ağır cezalar verilecek olduğu açıklandı.
BTK tarafından yapılmış olan incelemelerde ise oyunun sabit bir adresi, konumu bulunmadığından dolayı engellenmesinin fazlası ile zor olduğu açıklandı. Bir tane ”Oyun Yöneticisi”nin tarafından gizli bir şekilde gönderilen linklerle oynatılmakta olan oyunun önlenmesi amacıyla ilk ciddi adımlarda atılmış oldu.