Eksik dişlerin tedavisinde kullanılması durumunda diş proteze hazırlık yapabilmek için implant diş tedavisinden yardım alınır. Burada çene kemiğinin içine koymak ve eksik diş yerini gidermek için titanyumdan yapılan vidalar kullanılarak, protez diş için alt yapı hazırlanır. Bu sayede hasta sağlıklı gülüşler elde ederek, rahat bir şekilde yemek yiyebilecektir.
İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?
Genel olarak bakıldığında implant tedavisi gerçekleşebilmesi için 18 yaşını doldurmuş olunması gerekir. Çünkü vücut 18 yaşına kadar gelişim gösterir. Gelişimin tamamlanması durumunda bireylere rahat bir şekilde bu tedaviyi gerçekleştirebilmek mümkündür. Tedavi gerçekleşmeden önce çene yapısına implantın uygun olup, olmayacağına bakılır.
Bunun için dişe röntgen çekilir. Aynı zamanda hastanın tedavi öncesinde sağlık durumu hakkında bilgi edinilir. Şeker hastalarında bu işlem uygun değildir. Tedavinin düzene girmiş olması gerekir ve ardından implant tedavisi yapılır. Kullanılmakta olan kan sulandırıcı ilaçlar varsa bunlara bir süre ara verilmeli ve ardından implant diş tedavisine başlamak gerekir.
İmplant Diş Faydaları Nelerdir?
Gerçekleştirilen implant tedavisi ile daha sağlıklı günlere ve gülüşlere sahip olmak mümkündür. Diş yapısında görülen bozukluğun giderilmesi için kullanılabilir. Mükemmel gülüşlere sahip olmanın yanında aynı zamanda rahat bir şekilde yemek yiyebilmekte mümkün olacaktır. Kişinin kendine olan özgüvenini, ağız sağlığını, dayanıklılığını ve akıcı konuşmasında büyük katkı sağlar.
İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşlemlerin gerçekleşmeden önce mutlaka uzman hekimden yardım alındığına dikkat etmek gerekir. Implant tedavisi için hastanın uygunluğunu tespit etmek için mutlaka dişe röntgen çekmek gerekiyor. İşlemden önce ağız içi hijyeninden emin olmak lazım. Kullanılacak olan ekipmanların patentli ürün olduğu büyük önem taşır.
İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?
Buradaki implant diş tedavisi; iki aşamadan oluşmaktadır. Cerrahi aşama ile üst yapı aşaması olacak şekilde ele alınabilir. İmplantta kemiğin yerleştirilmesi için gerekli olan süre 15 dakikalıktır. Operasyonda toplam süre miktarı, kişinin diş yapısı ve kemik yapısıyla alakalıdır. İmplant sayısının mutlaka hastaya uygun olacak şekilde ele alınması gerekir.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Yapılan gülüş tasarımı fiyatları genelde yapıldığı merkezde değişkenlik gösterebiliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda kesin olarak bilgiye rastlanmadığı için mutlaka işlemin yapılacağı merkezle görüşme sağlayarak detaylı bilgi alınabilir.
Gülüş tasarımı olarak bilinen bu durum sayesinde estetik dolgu uygulaması, diş beyazlatma, estetik kaplama olacak şekilde yapılabilir. Çene yapısına uygun olacak şekilde üst ve alt çeneden ölçü alınır. Alınan ölçüler sonrasında ikinci randevuda hastaya ideal gülüş tasarımı gerçekleştirmek için uzman hekim kontrolünde işlemler yapılmış olur.
Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Gülüş tasarımı sayesinde kullanılan tedavi yöntemlerinde sıklıkla diş beyazlatma yapılmaktadır. Diş estetiğinde kullanılan bu yöntemle beraber aynı zamanda diş eksikliği giderilmesi için protez ve implant uygulamalarından yardım alınır.
Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları
Günümüz şartlarında gülüş tasarımı fiyatları bilgisi her ne kadar merak konusu olmuş olsa da ne yazık ki bu konu hakkında kesin olarak bilgiye rastlanması mümkün değildir. Çünkü burada gülüş tasarımı fiyatları yapıldıkları merkezlere göre fiyat değişkenliği gösterir. İşlemin yapılacağı merkez ile iletişime geçerek detaylı bilgi alınabilir.
Zirkonyum Kaplama Nedir?
Diş problemlerinin giderilebilmesi için alt yapının hazırlanmış olması gerekir. Yapılacak olan zirkonyum kaplama ile birlikte daha mat görünümlü diş yapısına sahip olunması mümkün hale gelir. Bu sayede daha doğal ve estetik görünüm elde etmek mümkündür. Ömrü yaklaşık olarak 20 yıl kadar sürebilir. Ağız içine ve diş yapısına kesinlikle zarar vermez.
Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
Her şeyden önce estetik gülüşe sahip olmak ve doğal görüntü elde edebilmek adına zirkonyum kaplama yapılır. Bu uygulama daha çok doğal diş yapısına yakın olacak tedavi olarak bilinir. Zirkonyumda metal bulunmadığı için sıklıkla tercih edilenler arasında yerini alır. Özellikle metale alerjisi olan kişiler için rahatlıkla uygulanabilir.
Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?
Kaplama işlemlerinin doğru ve doğal şekilde gerçekleşmesi için hastanın tedaviye uygun olup olmadığına bakılır. Hastanın zirkonyum kaplama tedavisine uygun olduğuna bakmak için renksiz dişlere sahip olanlar, düzensiz diş yüzeylerinin olması, yontulmuş diş ve diş boşlukları, diş minesinin kusurlarını giderebilmek adına yapılabilir.