İsveç birçok yeni çalışmanın yapıldığı bir konum durumunda. Öyle ki çalışmalar durmak bilmeden devam ediyor ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler çıkarmaya durmaksızın devam ediyorlar.
Yeni bir teknoloji ile güneş enerjisinin sıvılaştırılarak istendiği zamanlarda kullanılması mümkün görülüyor. Chalmer Teknoloji Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının geliştirdiği ve ana maddelerinin slikondioksit ve kuvars olduğu bu yeni ürün alet içindeki kanallardaki sıvıyı güneş enerjisiyle ısıtıyor, bu şekilde güneş ışığının yaklaşık yüzde 75 ile 80’i arasındaki enerjisi depolanabiliyor. Ve bu enerji istenildiği taktirde her türlü araçla beraber daha sonradan kullanılabiliyor.
Uzmanların Energy & Environmental Science dergisinde yayımladıkları bir makalede bu amaç için bir alet de geliştirdikleri ve günlük kullanıma uygun olduğu öngörüldü. Aynı işlevi pillerin de yaptığı tartışmalarına açıklık getirmek isteyen araştırmacılar, güneş enerjisinin piller içinde depolanmasının hem uzun hem de çok maliyetli bir iş olduğunu savundular. Ayrıca ısınma durumunda pillerin patlama reaksiyonu vermeleri de mümkün. Bu yeni teknoloji hem riskleri en aza indiriyor hem de daha ucuz , hızlı enerji üretimi ve depolama sağladığı için ileride büyük bir seçenek olabileceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.