Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, spor hisselerinden uzak durulmasını gerektiğini belirterek, “Bu şirketleri dernek gibi düşünün asla borcu bitmeyen ve asıl yüklü gelirleri başka bir kulüpte olan şirkettir bunlar. Her şeyden önce top yuvarlaktır yani bir amaç yok.” şeklinde konuştu.
“Sığ olan hisseleri almamaya çalışın”
Borsa yatırımcılarını tahtası çok fazla sığ olan hisseleri almama konusunda uyaran Tavukçuoğlu, “Beklemeye vaktiniz varsa ve de özel bir hikayesi varsa uzun vade beklenebilir. Diğer türlü alım ve satımda zorlanabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
Tavukçuoğlu, her alınan hissenin hemen artmasının söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Bir şirketin hissesinin tahtasında ağır bir baskı varsa ve piyasa değeri çok düşük olduğu halde değeri çok uzun süre kaldığını düşünüyorsanız o hissede bir gelişme olacaktır. Bu tecrübe bilimsel bir çalışma değil.” diye konuştu.
“Takaslara bakın ama çok fazla takılı kalmayın”
Takaslara çok takılı kalınmaması gerektiğini dile getiren Tavukçuoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Takaslara bakın ama çok fazla takılı kalmayın. Unutmayın ki tahta yapıcı birden fazla aracı kurum kullanıyordur. Siz alım yaptığını düşünürsünüz halbuki farklı kurumdan itinayla malı elinize veriyordur. Ya da tam tersi! Bu sağlıklı bir gösterge değildir.
Bir şirketin patronu hali hazırdaki fiyatlardan hisse alıyorsa o şirketi en iyi o bildiği için oraları ucuz seviyeler diyebiliriz. Bu gösterge olabilir.”
Kaynak: Derin Hisse