Ehliyet Kursu Tercihi Büyük Önem Taşıyor
Tercihleriniz, ehliyet söz konusu olduğunda her zamankinden daha önemli hale gelecektir. Doğru bir şekilde sürücü kursu tercihi yapmak demek, trafik koşullarına iyi hazırlanmanız anlamına gelir. Hangi sürücü kursuna başvuracağınız, başlangıç aşamasında gerçekleşecek yönlendirmelerle de alakalıdır.
Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?
Kurs öncesinde hangi araç sürme belgesini almanız gerektiğini görüşmelisiniz. Genelde B ehliyeti 4 tekerli ve motorlu araçlarda temel şart olan ehliyet kursudur. B ehliyeti olmayan birçok sürücü diğer büyük araçların sürücü kursu aşamasını geçememektedir. Önce B alarak daha sonra C gibi ehliyet türlerini alabilirsiniz. Kursta bununla alakalı görüşme yapmayı da unutmamalısınız.
Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?
Başvuran sürücü kurs adayları, fotoğraf, sicil kaydı, sağlık belgesi, kimlik gibi belgeleri hazırlamış olmalıdır. Kan grubu kartı olmayanlar da sürücü kursu belgelerine bunu eklemelidir. İnternet üzerinden öğrenim belgesi de talep edilebilmektedir. Şayet evlenme nedenli soyadı değişikliği gerektiyse, evlilik cüzdanı da getirmelisiniz. Fotokopisi talep edilebilmektedir.
Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?
Özel direksiyon kursunu alarak İstanbul gibi metropol trafiğine daha kolay şekilde adapte olabilirsiniz. Yeni sürücüler özel direksiyon dersi almakla beraber deneyimli sürücüler de İstanbul için ayrıca bir eğitime ihtiyaç duyabiliyor. İstanbul’daki trafik içerisinde daha güvenli ilerlemek adına eğitim almak son derece faydalıdır.
İstanbul’da araç büyüklüğü ne olursa olsun direksiyon dersinin önemi kritik bir konudur. Özellikle büyük araçları özel direksiyon dersi alarak zorlu yollara göre sürebilirsiniz. Girilmemesi gereken sokaklar, dönüşte gerekenler ve daha fazlası pratik bir şekilde verilen bilgiler arasındadır.
Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?
Kaç saat özel direksiyon kursunu alacağınız, eğitmenler tarafından on saat kadar düşünülmektedir. Sürenin artması özel direksiyon dersi ardından düşük verim alırsanız değişebilmektedir. Bazı sürücüler yeni bir araç deneyimi için de özel ders alabilmekte ve kısa sürede eğitimde başarılı olmaktadır.
Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?
Gereken belgeler ve kurs tamamlama başarısı, sınav başarısı, tır ehliyetini almanızı sağlayacak adımlardır. CE tır ehliyeti alacaklar, uzun araç sürme kabiliyeti elde etmekte, bunu belgelemektedir. Kursa gitmek tek başına tır ehliyeti almak için yeterli değildir. Çünkü başarılı olmak ve gereken taban puanları almak gerekir.
Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?
CE (tır) ehliyetini alabilmeniz için sağlık, öğrenim, kimlik, sabıka, ikamet belgelerini hazırlamış olmalısınız. Fotoğraf olarak tır ehliyeti kursunda biyometrik kaç tane istendiyse o kadar teslim etmelisiniz. Önceden almış olduğunuz ve zorunlu tutulan ehliyet belgeleri de ekler arasındadır. Bu belgelere ek talepler varsa, kursa teslim edilmeli, belirlenen süre içerisinde işlemler tamamlanmalıdır.
Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?
Farklı araçlar için alınan ehliyetlerde yaş sınırı bulunmaktadır. Tırlarda da bu sınır 22’den gün almış olma şeklindedir. Daha 21 yaşını tamamlamamış CE ehliyeti adayları, yaşın dolmasını beklemelidir. İsteğe göre gerekçeli yaş büyütme talebinde bulunmak da mümkündür. Fakat taleplerin nasıl sonuçlanacağı belirli değildir.
Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?
Tır sürmek isteyenler, B, C ehliyet şartları olmadan CE belgesi alamamaktadır. Şart koşulan belgelerin alınması için de ayrıca koşullar istenebilmektedir. Yaşla ilgili koşullar, araç büyüklüğünün etkisiyle değişebilmektedir. Araç kontrolü deneyimle de bağdaştırılmakta, sürücü ehliyeti alma sırasına göre belirli bir standart oluşturulmaktadır.
Tır süreceğiniz alanda yeterli deneyim kazanmadığınızda, özel dersler almak da şartlar arasına girebilmektedir. Özel derslerle tır ehliyeti hazırlık aşamasını daha verimli şekilde sürdürebilirsiniz. Kurstan önce veya sonra, gereken yönlendirmelere göre sürece devam edebilirsiniz.