Hatta testlerin uzun süredir yapılarak başarıyla sonuçlandığını vurgulayan yetkililer bunun için İsviçre havacılık kurumuyla koordineli olarak çalışıyor. FOCA tarafından yürütülen projelerde gerçek anlamda geniş bir kitleye yararlı olacak olan projenin geliştirilmesi mümkün oldu. Bilhassa drone’ların sağlık sektöründe kullanılabilmesi için özel geliştirilmiş cihazlar tercih ediliyor.
Keza ilk etapta akıllara Silikon Vadisinde yapılan drone transferleri geliyor. Zipline tarafından gerçekleştirilen Silikon Vadisi deneylerinde bir ürünün farklı bir noktaya Drone ile götürülmesi üzerinde büyük bir yol kat edilmişti. Ancak şehirlerde insan sağlığını riske etme noktasında büyük bir kararsızlık ve endişe yarattığını biliyoruz.
Bunun dışında İsviçre’de hastaneler arası tıbbi numune ve ilaç transferlerinde kullanılacak olan Drone’lar özel bir tasarıma sahip. Oluşabilecek tüm riskler önceden belirlenerek buna uygun önlemler alınmış.
Menzil olarak 20 kilometreye kadar açılabilen bu Drone’lar için acil iniş takımı olarak paraşüt kullanılacak. Bir risk durumunda paraşütle süzülürken normal iniş ve kalkışlar için kızaklar mevcut. Toplamda 2 kilogram ağırlığında bir numuneyi taşıyabilme potansiyeline sahipken bu şekilde 36 kilometre hıza çıkabiliyor.
Yani bir numuneyi diğer hastaneye ulaştırıp geriye dönmesi ortalama olarak bir saati alacak. Bu özel yapım Drone’lar İsviçre için MatNet şirketince üretiliyor.